Camping Rissbach puur genieten: fiets-en wandeltouren, cultuur en activiteiten.

Centraal aan de Moezel

De camping ligt centraal aan de moezel en is daarom een ideale uitvalsbasis voor sightseeing en excursies. Het moezeldal is ideaal om te fietsen en wandeltochten te maken door kleurrijke wijngaarden,uitgestrekte bossen of langs de romantische moezel met zijn vele authentieke wijndorpjes. Diverse wandel-en fietskaarten hebben wij voor u klaarliggen.

Fietstocht, gecombineerd met boot en stads bezichtiging

Vanuit Traben-Trarbach (de camping) fietst u naar Bernkastel-Kues. Via Kröv rijdt u langs de moezel, voorbij aan prachtige wijndorpjes, tot aan de stad Bernkastel-Kues. (ca. 25 km) Na de mogelijkheid om het bekende stadje te bezichtiging vaart u over de moezel met de boot terug. Genieten van het heerlijke uitzicht met een glaasje wijn op het dek. In Traben-Trarbach wordt u met de fiets weer aan de oever gebracht. Vanaf de aanlegplaats rijdt u 1,5 km. tot de camping.

            

Wandeling door wijngaarden met bezoek aan stad en historische wijnkelder

Tijdens de wandeling ervaart u meer over  de wijnbergen en wijnbouw aan de moezel. Traben-Trarbach, rond de eeuwwisseling de grootste wijn-
handelsstad van europa, biedt door zijn historie vele grote gewelfde wijnkelders. U kunt een wijnkelder met wijnbedrijf bezoeken en van de wijnen proeven. 
Aansluitend loopt u aan diverse Art-Nouveau gebouwen voorbij en over de Moezelboulevard terug naar de camping.
(Ongeveer 5 km.)

Info en tips  over de moezel en omgeving

Wij verwelkomen u in onze receptie en informeren u over de verschillende activiteiten en attracties in het gebied. Wij hebben diverse aanbiedingen en kortingen om de Moezelomgeving in alle Facetten te kunnen beleven.

 Informatie over de moezel fietsweg                                                            Informatie over de moezelsteig

                                

Interkerkelijke  diensten in het Nederlands

In de zomervakantie worden zondags om 11.00 uur interkerkelijke diensten in het Nederlands verzorgt (juli-September) 

Wijnproeverij met wijnmaker uit Traben-Trarbach 

Test met een lokale wijnmaker diverse Moezel wijnen. Interessante feiten over de wijnmakerij en het werk in de wijnbergen ervaart u deze avond. Word een echte kenner en proef mee! 

Huifkar tocht door de wijngaarden 

Met huifkar en traktor neemt de wijnboer u mee door de wijngaarden. Tijdens de tocht wordt natuurlijk van het kostbare sap geproeft en zal de wijnboer enige zaken rondom de wijn uitleggen. Geniet ook hier weer van het prachtige uitzicht op het moezeldal.

 

           

Actief in Traben-Trarbach

Wellness in de moezeltherme, zwemmen in de Moezel, het openluchtzwembad of het campingzwembad, kanovaren, kettcar rijden, vissen, minigolfen in Duitslands eerste minigolfpark, klimmen en tokkelen in het Adventure forrest, rondvaarten maken, musea bezoeken, zweefvliegen, banaanvaren,
wijnkelders en wijnfeesten bezoeken, shoppen en cultuur bekijken, wandeltouren door oneindige natuurgebieden, fietsentouren ondernemen en de Duitse keuken ontdekken in een van de vele lokale restaurants.

                           

Reizen met  bus, trein of boot

Goede openbare verbindingen worden u in de directe omgeving van de camping aangeboden. Ideaal om zo uw fiets en wandeltochten te combineren! Bushalte (direct voor de camping), moezel-treintje (op 2.0 km) of rondvaartboten (op 1,5 km)  Ook mooi om zo te reizen naar bv. Trier, Koblenz, Cochem en Bernkastel-Kues.

Barbecue avond met specialiteiten van de grill

Gezellige bbq-avond bij ons restaurant. Specialiteiten uit de omgeving kunnen naar eigen keuze op de buiten-bbq gegrild worden. Uitgebreid aanbod aan salade en bijgerechten ronden de smaakvolle avond af.